Dåligt med uppdatering under 2017

Det var länge sedan jag skrev någonting här nu.

Det beror på att jag inte använder cykeln för arbetspendling längre utan har den uteslutande för mer eller mindre kortare turer i och kring staden och då rullar inte milen på så att säga.

Allt fungerar fortfarande som man hoppas förvänta sig. Jag kan inte låta bli att än en gång slå ett slag för de "nya" däcken av märket Schwalbe som införskaffades förra året, ett riktigt superköp. Dom håller luften på ett enastående sätt och man behöver inte oroa sig för punkteringar längre och sen är dom så otroligt stabila, man får en helt ny cykel faktiskt genom att byta till kvalitetsdäck om inte cykeln redan har sådana vid nyköp.

Jag tröttnade till slut på denna fartbegränsning på 25 km/h då jag som tidigare skrivit infinner sig ganska abrubt vilket gör att man får en ganska ryckig körning. Att ta bort fartbegränsnigen är riktigt enkelt egentligen då det enda man behöver är att flytta/ta bort givaren som sitter på en eker på bakhjulet. Följden blir dock att varken hastighetsmätning eller km sträcka längre registreras i displayen. Ett alternativ är ju att sätta dit en egen cykeldator om man tycker att den informationen är relevant, detta är inget som jag har införskaffat så därför blir det inte längre några uppdateringar över körsträckor längre. Utan fartbegränsningen fungerar cykeln ännu skönare utan dessa eviga av och på tendenser i motorn. Utan spärren gör nu cykeln ca 30 km/h med motorn igång, sedan planar hastigheten ut då motorn helt enkelt inte är starkare.

14 jul 2017